LEIDER VAN MUTILATIEWEBSITE KRIJGT LEVENSLANG IN ENGELAND

Een man die andere mensen op hun eigen verzoek verminkte en beelden daarvan verspreidde via zijn website, heeft in Engeland een levenslange gevangenisstraf gekregen. Marius Gustavson, die zich 'de eunuchmaker' noemde, zou volgens Britse media ruim 300.000 pond (348.000 euro) hebben verdiend aan zijn website.

De 46-jarige Noor hield zich vanuit Engeland, samen met een groepje handlangers, bezig met extreme aanpassingen aan het lichaam, zogenoemde extreme body modifications. Hij bood onder meer castraties aan. De mensen die hun lichaam door hem lieten verminken, betaalden voor deze service. De ingrepen werden uitgevoerd in appartementen en hotelkamers.

Filmpjes van deze mutilaties werden volgens de BBC verspreid via de website van Gustavson, die niet medisch bevoegd is om dergelijke operaties uit te voeren. Onder de ingrepen vielen 'het verwijderen van de penis' en 'het bevriezen van lichaamsdelen'.

Eunuchmaker

Een aanklager zei dat er ook bewijs is van kannibalisme. Er zouden testikels zijn verwerkt in een lunchsalade. Ook zouden lichaamsdelen als trofeeën zijn bewaard of verkocht aan anderen. Tijdens het proces werden videobeelden getoond van een man die was gebrandmerkt met de letters EM, de afkorting van eunuchmaker.

De aanklager zei dat het motief gedeeltelijk 'seksuele bevrediging' was, en gedeeltelijk 'geldelijk gewin'.

Gustavson liet zelf ook lichaamsdelen verwijderen door zijn handlangers. Vorig jaar werden twee mannen veroordeeld voor het verwijderen van Gustavsons penis en tepel.

De website van Gustavson trok tienduizenden bezoekers van over de hele wereld. Zij konden 100 pond per jaar betalen voor een speciaal vip-abonnement. Slachtoffers kregen een deel van de opbrengsten van filmpjes in het vooruitzicht gesteld. Justitie zegt dat gedupeerden vaak kwetsbare mensen waren die zich lieten manipuleren door de Noor.

De rechter noemde de praktijken 'gruwelijk' en 'extreem gevaarlijk' en legde levenslang op. Gustavson moet minstens 22 jaar van die straf uitzitten.

Zes medeverdachten kregen celstraffen tussen vier en twaalf jaar.

2024-05-09T18:17:15Z dg43tfdfdgfd