LUCHTKASTEEL DOOR WIND MEEGESLEURD, PEUTER IN VS OVERLEDEN

Een 2-jarig jongetje uit de Amerikaanse staat Arizona is overleden, nadat het luchtkasteel waar hij in speelde door een windvlaag werd meegesleurd en in een andere tuin terechtkwam. Een ander kind moest naar het ziekenhuis worden gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar, meldt CNN.

Het jongetje raakte zwaargewond in het luchtkasteel en bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt CBS News. Het andere gewonde kind zou een meisje zijn, dat haar arm zou hebben gebroken.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van Casa Granda, een stad ten zuiden van Phoenix, meldt de Amerikaanse omroep NBC News. "Meerdere kinderen waren in het luchtkasteel aan het spelen toen een sterke windvlaag het kasteel meesleurde naar een andere tuin", stelt de lokale sheriff in een statement.

'Tragisch ongeluk'

De sheriff spreekt van een 'tragisch ongeluk' en kan niet zeggen of het luchtkasteel goed aan de grond was vastgemaakt, meldt CNN. 

Volgens Amerikaanse veiligheidsregels moeten dit soort luchtkastelen goed worden bevestigd aan de grond zodra de windsnelheid boven de 24 km/u komt. De windvlaag ten tijde van het ongeluk was ongeveer 32 km/u, meldt CNN.

Inzamelingsactie

Bekenden van de ouders van het dodelijke slachtoffertje zijn een inzamelingsactie gestart. Het ouderpaar zou eind mei een tweede kindje verwachten. De vader is volgens CBS News werkzaam bij de brandweer. Volgens de Gofundme-pagina heette het jongetje Bodhi.

"We willen als gemeenschap steun en verlichting bieden met betrekking tot de financiële last die bij dit soort tragediën komt kijken", valt in een statement bij de actie te lezen.

2024-05-01T19:48:07Z dg43tfdfdgfd