STRUISVOGEL DIERENTUIN VS DOOD NA INSLIKKEN SLEUTELBOS VERZORGER

Groot verdriet om een struisvogel in een dierentuin in Topeka, in de Amerikaanse staat Kansas. De loopvogel pakte de sleutels van de verzorger af, slikte ze in en kwam te overlijden. Medische hulp mocht niet meer baten.

De dierentuin geeft aan diepbedroefd te zijn om het verlies van het dier. Karen was 'een levendige en geliefde struisvogel', schrijft de Topeka Zoo. "Karen stond erom bekend hoeveel ze van spelen in het water hield. Ze zwom graag in het zwembad, speelde graag onder de sproeier en was voor alles bekend als onze dancing queen. Zowel met ons personeel als de bezoekers had Karen een diepe band."

Volkomen ontdaan

"We zijn volkomen ontdaan door het verlies van Karen", stelt de directeur van de dierentuin. "Ze was niet zomaar een dier, maar een belangrijk en geliefd onderdeel van onze gemeenschap."

De dierentuin zegt dat het 'tragische incident' opnieuw laat zien hoe belangrijk het is dat de verzorgers van de dieren voorzichtig te werk gaan. 

Reddingspogingen tevergeefs

De struisvogel reikte met haar nek buiten de omheining waar de verzorger stond. Vrijwel direct nadat het dier de sleutelbos afpakte, slikte ze die ook door. Verschillende experts uit de VS hebben op allerlei manieren geprobeerd het dier te redden, maar tevergeefs. 

De dierentuin geeft in de verklaring aan verder onderzoek te doen naar hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Ook stelt het nieuwe maatregelen in om dit soort ongelukken in de toekomst te voorkomen. 

2024-04-23T15:46:03Z dg43tfdfdgfd