BEROEPSCOMMISSIE ZET DEFINITIEVE STREEP DOOR VITESSE-OVERNAME PARRY

De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB heeft het beroep van Vitesse inzake de aandelenoverdracht aan de Common Group ongegrond verklaard. Dat betekent dat de beslissing om de overname door de groep rond Coley Parry niet goed te keuren definitief in stand blijft.

De zaak is op maandag 6 mei mondeling behandeld, waarin Vitesse kenbaar maakte dat de club vanwege de penibele financiële situatie prijs stelde op een zo spoedig mogelijk besluit vanuit Zeist. Daar is gehoor aan gegeven door binnen 24 uur met dit uitsluitsel te komen. Het volledige vonnis met uitwerking van de overwegingen laat nog twee of drie weken op zich wachten.

Vitesse had het beroep aangespannen, omdat de club zich eraan had verbonden om al het mogelijke te doen om de Common Group goedgekeurd te krijgen als de nieuwe grootaandeelhouder van de club. In werkelijkheid wilde de Arnhemse club allang niet meer in zee met Parry. Interim-directeur Edwin Reijntjes zal dan ook tevreden zijn met het vonnis, dat Vitesse in staat stelt om een andere koper te zoeken voor de aandelen die nu nog altijd in handen zijn van Valeri Oyf.

2024-05-07T19:45:48Z dg43tfdfdgfd