HUYBRECHTS REAGEERT NA INCIDENT NA ANTWERP-UNION: “KLAP MET MOTORHELM”

Kim Huybrechts heeft voor het eerst gesproken met de media, nadat hij aangevallen werd na de bekerfinale tussen Antwerp en Union Saint-Gilloise. Huybrechts ligt momenteel in het AZ Monica Deurne. Hij vertelt over de angstaanjagende gebeurtenissen die hebben geleid tot het breken van zijn sleutelbeen op twee plaatsen.

“Een dertigtal Marokkaanse jongeren begon iets te roepen - dat Union gewonnen had, enzovoort. Een paar Antwerp-fans riepen wat terug”, aldus Huybrechts.  “Je kent hoe dat gaat. Ik zei tegen mijn kameraad: ‘kom, we gaan langs hen, want we moeten tijdig op de bus geraken’.”

“Maar met dat ik langs links voorbij die jongeren wil gaan, krijg ik plots een duw. Dan escaleerde het snel”, klinkt het, geciteerd door HLN. Huybrechts beschrijft het incident, waarbij hij plotseling werd aangevallen terwijl hij zich door een groepje jongeren begaf. "Ik kreeg plotseling een duw en vervolgens een klap met een motorhelm," legt hij uit. "Ik was weerloos en voelde vrij snel dat er iets mis was. Op twee minuten tijd was alles gebeurd." 

Ondanks de ernstige blessure aan zijn sleutelbeen, blijft Huybrechts positief over zijn herstel. Hij wordt op vrijdag geopereerd en hoopt binnen vier weken weer te kunnen darten. "Ik ben positief," zegt hij. "De prognose is zes weken, maar ik zou graag na vier weken al klaar zijn." Ook op een Facebook post van Dartshup Hurricane wordt het incident uitgelegd. 'Kim en Kevin willen door een opening in de omheining de rij passeren om sneller naar de bussen te gaan en worden langs achter aangevallen door marrokanen.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

2024-05-10T10:38:47Z dg43tfdfdgfd