‘NüRNBERG GAAT AANKOOPOPTIE VOOR HAYASHI VAN STVV NIET ACTIVEREN’

Daichi Hayashi toonde zich een nuttige spits bij Sint-Truiden en wilde die lijn doortrekken bij FC Nürnberg. In Duitsland loopt het echter minder van een leien dakje. De kans is dan ook groot dat de Japanse spits straks weer op Stayen neerstrijkt.

Na vijftien doelpunten voor STVV voelde Hayashi zich klaar om een andere uitdaging aan te gaan. De aanvaller kreeg die kans bij Nürnberg, in de 2. Bundesliga. Die ploeg huurt hem momenteel van De Kanaries, al is er ook een aankoopoptie bedongen. Volgens Het Belang van Limburg ziet het er evenwel naar uit dat Nürnberg die niet zal activeren. Mede door blessureleed kon Hayashi tot dusver onvoldoende overtuigen.

Bij aankomst startte hij weliswaar drie keer in de basis, maar al vroeg strooide een achillespeesletsel roet in het eten. Toen Hayashi rond de jaarwisseling terugkeerde, was er even hoop. Hij herviel echter snel in zijn oude blessure. Sinds 20 januari is de Japanner niet meer in actie gekomen voor Nürnberg. Zo blijft zijn teller hoogstwaarschijnlijk steken op twee doelpuntjes: eentje in oktober en eentje in december.

Als Hayashi terugkeert naar STVV, zou hij een onverwachte ‘versterking’ kunnen zijn met het oog op het volgende seizoen. In de zomer klonk het alsof Thorsten Fink hem niet in zijn systeem vond passen, maar daar is niets van aan. Hayashi vroeg zelf om een nieuwe uitdaging. Een andere vraag is dan weer of Fink volgend seizoen nog trainer is op Stayen, aangezien zijn ploeg het uitstekend doet.

2024-04-17T13:19:17Z dg43tfdfdgfd