OPSMUK VAN KONING BOUDEWIJNSTADION IS BEGONNEN: "TEGEN 2030 AFWERKEN"

De Rode Duivels zullen ook de komende jaren hun thuiswedstrijden hoofdzakelijk in het Koning Boudewijnstadion blijven afwerken. De Brusselse regering heeft net de eerste fase van de renovatiewerken afgerond. Tegen 2030 moet alles klaar zijn.

De droom om een gloednieuw Eurostadion neer te poten op parking C in Brussel, ligt al even achter ons. In tussentijd is het Koning Boudewijnstadion stevig afgetakeld. Dat heeft de Brusselse overheid tot actie genoopt. Die is volop bezig aan het heropfrissen van het stadion op de Heizel. De kleedkamers zijn al volledig vernieuwd, net als de persruimte en de stoeltjes van de toeschouwers, die hogere rugleuningen hebben gekregen. 

Daarmee is het werk nog niet rond. "Op lange termijn werken we aan de verlichting en het dak. De ambitie is om het tegen 2030 af te werken, maar het gaat stap per stap", legt Brussels schepen van Sport Benoit Hellings uit. Enkele maanden geleden deden even geruchten de ronde als zouden de Rode Duivels moeten verhuizen voor hun thuismatchen, zelfs buiten de eigen landsgrenzen. Die verhalen mogen dus naar de prullenmand. "Dit is het huis van de Rode Duivels, maar ook de enige plek in België die zoveel mensen kan ontvangen."

Hellings geeft toe dat de verstrengde UEFA-regels de Brusselse regering hebben aangezet tot verfraaiingswerken. "Zulke vernieuwingen zijn ook belangrijk voor de Belgische fierheid", vult hij aan. De Rode Duivels blijven kortom in Brussel aan de bak. "Het probleem is nu opgelost met nieuwe infrastructuur. De Rode Duivels zijn altijd welkom." In totaal bedraagt het kostenplaatje zes miljoen euro.

2024-04-23T17:17:17Z dg43tfdfdgfd