GIRO 2024: ORGANISATIE VOORZIET WISSELZONE VLAK VOOR SLOTBEKLIMMING TIJDENS TIJDRIT

De Giro-organisatie zal een wisselzone voorzien in de individuele tijdrit naar Perugia, die vanmiddag op de planning staat. Renners die van fiets willen wisselen, moeten zich aan een strikte reglementering houden.

De Girotijdrit is er eentje in twee delen. Eerst krijgen de renners 32 nagenoeg vlakke kilometers voorgeschoteld, maar nadien volgt er nog een beklimming naar Perugia zelf, goed voor 6,5 kilometer aan 4%. Die klim wordt gecatalogeerd in de vierde categorie en heeft vooral een lastig begin, met 1,3 kilometer aan 10%. Renners die daarvoor hun tijdritfiets willen inruilen voor een lichtere wegfiets, kunnen daarvoor gebruikmaken van een speciale wisselzone.

“Als een renner gebruik wil maken van de mogelijkheid om van fiets te wisselen in de wisselzone, dan moet de fiets op voorhand klaarstaan in de zone. De fietsen worden dan eerst gecontroleerd door de commissarissen. Renners mogen maximaal 25 meter terug op gang worden geduwd, dit zal worden aangeduid en gecontroleerd door de commissarissen”, schrijft de wedstrijdjury in haar rapport.

De wisselzone ligt vlak na het tweede tussenpunt, en dus aan de voet van de Perugia (zie linksboven op de foto).

2024-05-10T08:38:20Z dg43tfdfdgfd