KIEST POGACAR WEER VOOR DE AANVAL? “IK HOOP HET NIET, MAAR KAN NIKS BELOVEN”

Tadej Pogacar zorgde maandag voor onverwacht spektakel in de finale van de derde etappe. Heeft de Sloveense rozetruidrager vandaag weer stoute aanvalsplannen? In de slotfase wacht met de Capo Mele (1,6 km aan 4,3%) namelijk weer een korte beklimming.

“Ik hoop het niet, maar ik kan niks beloven”, reageerde hij met een brede glimlach op de vraag of hij vandaag weer voor de aanval zal kiezen. De kopman van UAE Emirates reageerde gisteren in de finale naar Fossano op een versnelling van Mikkel Honoré en besloot daarna vol door te trekken, met zijn grootste concurrent Geraint Thomas in zijn wiel.

Wielerliefhebbers konden hun hart ophalen met de actie van Pogacar, maar verbruikt de Sloveen niet te veel energie in de eerste Giro-dagen? “De aanval van gisteren kostte niet veel energie”, dient hij Pro Cycling Net van repliek. “Ik wilde gewoon de wielen volgen en mezelf goed positioneren. Om zo uit de gevarenzone te blijven. Het is beter om van voren te koersen, dan in het peloton. Daar is het stressniveau hoog.”

Komende dagen

De roze man is zich bewust van de komende sleuteletappes. “We moeten de komende twee ritten gewoon goed doorkomen. Daarna moeten we nadenken over onze verdere aanpak in deze Giro. De graveletappe (van donderdag, red.) zal het nodige laten zien en in de eerste tijdrit is het man tegen man. En daarna gaan we weer klimmen”, blikt Pogacar vooruit.

2024-05-07T12:35:44Z dg43tfdfdgfd