EERSTE STEEN GELEGD VOOR NIEUWE KLINIEK STICHTING PRINS LAURENT

De eerste steen van de nieuwe dierenkliniek van de Stichting Prins Laurent in Brussel, is vrijdag gelegd in het bijzijn van prins Laurent en een aantal Brusselse politici. De Grondregie van de stad Brussel kocht de grond voor de kliniek. De dierenkliniek zal, uitgerust met moderne apparatuur, gratis zorg aanbieden voor de huisdieren van minderbedeelden.

De huidige dierenkliniek, die al tientallen jaren gevestigd is op het Vossenplein in de Marollenwijk, voldoet niet meer aan de noden van de Stichting op vlak van onthaal en dierenzorg.

Het nieuwe gebouw, in de Steylsstraat in Laken, zal bestaan uit gloednieuwe lokalen, zoals een wachtzaal en onthaal, twee consultatiekamers, een hospitalisatiezaal, een operatiekamer en een röntgenkamer.

"De Grondregie van de stad Brussel heeft het gebouw, dat volledig uitgerust zal opgeleverd worden, aangekocht. Daarna zal het een langlopend huurcontract afsluiten met de Stichting Prins Laurent aan een voordeligere prijs", legt Brussels schepen van Huisvesting Lydia Mutyebele Ngoi uit. "Op die manier blijft de stad op haar grondgebied een belangrijke actor in de voorziening van betaalbare dierenzorg voor iedereen."

De Stichting Prins Laurent heeft zes dierenklinieken in België. Hiermee proberen zij in te zetten op minderbedeelden, door hen gratis dierengeneeskundige zorgen aan te bieden voor hun huisdieren.

2024-04-26T15:24:33Z dg43tfdfdgfd