MINSTENS TIEN DODEN BIJ BRAND IN BRAZILIAANS HOTEL DAT DAKLOZEN OPVANGT

In de stad Porto Alegre, in het zuiden van Brazilië, zijn minstens tien doden gevallen bij een brand in een hotel waarin daklozen worden opgevangen. Dat heeft de lokale brandweer vrijdag meegedeeld.

Sebastiao Melo, de burgemeester van Porto Alegre, meldt op de sociaalnetwerksite X dat verschillende mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Volgens de lokale media gaat het om elf gewonden, maar de burgemeester heeft dat aantal niet bevestigd.

De brand in het hotel, dat drie verdiepingen telt, was donderdagavond uitgebroken. "Het gebeurde heel snel", zegt een van de bewoners aan de Braziliaanse nieuwssite G1. "Er werd 'brand' geroepen en het vuur bevond zich toen al naast mijn kamer. Ik vluchtte omdat er al veel rook was."

De brandweer zegt dat het hotel illegaal werd uitgebaat. Het regionale parlementslid Matheus Gomes klaagt aan dat er jarenlang "onregelmatigheden" plaatsvonden in het gebouw, maar dat de uitbaters toch ondersteund werden door het stadsbestuur. "Het is noodzakelijk om niet alleen de brand te onderzoeken, maar om ook na te gaan wat tot deze aangekondigde tragedie heeft geleid", zo schrijft hij op X.

2024-04-26T14:49:15Z dg43tfdfdgfd