SMARTPHONE ZORGT VOOR SLACHTPARTIJEN AAN RUSSISCH FRONT

Cyberbelaging, intimidatie, diefstal, etc., we weten dat smartphones veel schade kunnen aanrichten bij jongeren, en eigenlijk niet alleen bij jongeren. Ook onder de strijdkrachten zorgt het gebruik van de gsm tegenwoordig voor grote problemen. Russische soldaten kunnen niet anders dan deze stelling bevestigen.

Voor soldaten vormt het gebruik van een smartphone zelfs een dodelijk risico. Volgens een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Foreign Policy, overgenomen door Business Insider en ook door Korii, kon het Amerikaanse leger tijdens een recente oefening een Apache-helikopter lokaliseren, die normaal gesproken niet detecteerbaar is, door de smartphone van de piloot. Hij deelde immers ongewild de reissnelheid: 193 km/u.

Dergelijke onvoorzichtigheden met smartphones zijn niet nieuw. Op 31 december 2022 en 1 januari 2023 hebben verschillende Russische reservisten, vanuit een kazerne in Makiïvka (Oost-Oekraïne), op oudejaarsavond hun smartphones aangezet, vermoedelijk om hun wensen naar hun familie te sturen... “De militaire basis werd vervolgens verpulverd door aanvallen van Oekraïense M142 Himars-raketwerpers, waarbij tussen de 89 en 400 doden vielen”, zo blijkt uit de respectievelijke rapporten van de twee kampen, geeft Korii aan.

Vier dagen na de aanval bevestigde het Russische Ministerie van Defensie dit fenomeen: het gebruik van smartphones van de Makiïvka-soldaten was de oorzaak van hun verlies. “Het is al duidelijk dat de belangrijkste reden voor de aanval het aanzetten en het massale gebruik door personeel van mobiele telefoons is, in een gebied binnen het bereik van vijandelijke artillerie, in strijd met het verbod. […] Hierdoor kon de vijand […] het [Russische] militair personeel lokaliseren en een raketaanval lanceren”, benadrukte de Russische generaal Sergei Sevriukov.

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-26T08:07:35Z dg43tfdfdgfd