WAT STAK ER EIGENLIJK IN DE MYSTERIEUZE TIJDSCAPSULE UIT 1829 DIE NU GEOPEND WERD? (VIDEO)

In mei vorig jaar werd een loden kist gevonden tijdens renovatiewerken in een marmeren beeld van oorlogsheld Thaddeus Kosciuszko, dat in 1829 werd opgetrokken op het domein van de oudste en bekendste militaire academie van de VS. Men dacht dat het om een tijdscapsule ging.

De verwachtingen waren dan ook hoog bij de stafmedewerkers en leerlingen van West Point toen de tijdscapsule deze week geopend werd. 

Maar wat zat er nu in die loden kist uit 1829 en waarom werd ze er verstopt?

Archeologen openden de loden kist voorzichtig en vonden er enkel... modder! Een grote ontgoocheling voor iedereen die stiekem aan het dromen was van een schat. “De inhoud voldoet niet aan de verwachtingen”, aldus archeoloog Paul Hudson van West Point. Hij vermoedt dat er een eeuw geleden vocht is binnengedrongen in de kist, waardoor de inhoud grotendeels is vergaan. “Als er 200 of 150 jaar geleden water ingesijpeld is, gaat alles kapot en blijft er alleen nog stof over.”

De archeoloog geeft de moed wel niet op. Hij zal al het slib verzamelen om te zien of hij er resten in kan vinden en om vast te stellen wat er eventueel in zat. Ook de kist wordt onderzocht en de historici van de militaire academie - die al sinds 1802 bestaat -zoeken naar een factuur, een aankoopbewijs of enig ander document over de mysterieuze tijdscapsule.

(FVDV for Tagtik/Source: BBC - Reuters/Illustration picture: Unsplash)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-04-23T08:11:46Z dg43tfdfdgfd