FILMVERTONING AAN NEDERLANDSE SCHOLIEREN ABRUPT BEëINDIGD: 'NOOIT EERDER MEEGEMAAKT'

Wat een leuk bioscoopuitje had moeten zijn, werd al snel verstoord door de leraren van een school in Echt. 400 leerlingen van die school gingen naar een speciale vertoning van Yamas! (2024), een nieuwe Nederlandse komedie in de bioscoop. Maar dat liep niet zoals gepland...

'Teleurstellende situatie'

De komedie is speciaal gemaakt voor jongeren en bevat dan ook veel seksueel getinte scènes, scheldwoorden en drank. De leraren vonden dit niet bepaald gepast voor hun 400 leerlingen en besloten de film abrupt stop te zetten, naar verluidt wegens bezorgdheid over de inhoud van de film; met teleurgestelde tieners als gevolg. De bioscoop liet de leerlingen diezelfde avond de film alsnog gratis bezoeken.

Een teleurstellende situatie voor alle betrokkenen. We hebben veel schoolvoorstellingen gehad, maar zoiets als dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt.

Medewerker bioscoop Royal Echt

Voor de TikTok-jeugd

Regisseurs Rik Sinkeldam en Andy van Veen waren aanwezig om na de pauze een vraag-en-antwoordsessie te houden, maar de teleurgestelde leerlingen waren al weg toen zij aankwamen.

Hieruit blijkt maar weer dat Yamas! echt een doelgroep-film is. De film kent acteurs en situaties die de "TikTok-jeugd" zal herkennen en zal vermaken.

Regisseur Rik Sinkeldam

Zuipvakantie

De komedie volgt vier jongeren tijdens hun feestvakantie op Kreta. De feestelijke sfeer dreigt om te slaan wanneer zij verstrikt raken in het duistere criminele netwerk van de excentrieke gangster Carlo Vino (André Dongelmans). De vier bevinden zich hierdoor al snel in de onderwereld met uitdagende situaties…

2024-04-26T08:01:02Z dg43tfdfdgfd